ביום רביעי, ה-17 במאי 2023, צוין (גם) בישראל את הבנ"ה (IDAHOBIT) – היום הבינלאומי למאבק בלהט"בפוביה (הומופוביה, טרנספוביה, לסבופוביה וביפוביה), יחד עם אלפי פעילים, פעילות וארגונים שונים בכ-100 מדינות ברחבי העולם. יום זה הוכרז לראשונה בעולם בשנת 2005, ומצוין גם בישראל החל מ-2006.

הנושא המרכזי הבינלאומי שנבחר לשנת 2023 לציון הבנ"ה / IDAHOBIT הוא –

"ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"
"Together always: united in diversity"

בתקופה בה ההתקדמות של קהילות הלהטבא"ק+ שלנו ברחבי העולם נמצאת בסיכון הולך וגובר, חיוני להכיר בכוחן של סולידריות, של קהילה ושל בעלות ברית, על פני זהויות שונות, תנועות או גבולות.

מספר פוסטרים שאפשר להפיץ ברשתות הופצו לשנת 2023:

נושא שנתי הבנה 2023 – "ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"

נושא שנתי הבנה 2023 – "ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"

נושא שנתי הבנה 2023 – "ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"

נושא שנתי הבנה 2023 – "ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"

נושא שנתי הבנה 2023 – "ביחד תמיד: מאוחדים/ות במגוון"

בשנת 2022 הנושא המרכז היה –

"הגוף שלנו, החיים שלנו, הזכויות שלנו"
“Our Bodies, Our Lives, Our Rights”

נושא מרכזי זה תחתיו התאפשרו צורות רבות של הסברה ופעילות: לתבוע את זכויותינו לחיות את המיניות שלנו ולבטא את המגדר/ים שלנו בחופשיות, אבל גם דרישה להיות חופשיים וחופשיות מאלימות פיזית, מנסיונות "המרה שמשום מה נקראים "טיפולים".

נושא שמזכיר לנו שרבים ורבות מאיתנו ברחבי העולם עדיין חיים תחת השפעותיהם של אירועים להט"בפוביים על בשרם כל יום.
הגוף שלנו הוא החיים שלנו. ויש לנו זכות לחיות בחופש ובכבוד!

כאן תמצאו כל מיני עזרים לפעילות, מערכי שיעור ועוד >>
– להיאבק בלהט"בפוביה – למגר את שנאת החינם >>
עקבו אחרינו בבפייסבוק לעדכונים במהלך השנה >>

נושא שנתי הבנה 2022 - הגוף שלנו, החיים שלנו, הזכויות שלנו

נושא שנתי הבנה 2022 – הגוף שלנו, החיים שלנו, הזכויות שלנו

הבנ"ה היא רעיון ודרישה מהחברה כולה להביע עמדה נחרצת נגד גילויי הומופוביה וטרנספוביה, לסבופוביה וביפוביה, שנאת חינם, דעות קדומות ומעשי אלימות, אפליה ודיכוי.

המסר העיקרי של הבנ"ה הוא כי זכויות להט"ב הן זכויות אדם, ועל כן המאבק נגד הומופוביה וטרנספוביה, לסבופוביה וביפוביה הוא מאבק של החברה כולה, ולא רק של קהילה הלהט"ב.

צוות הבנ"ה גאה להיות נציגות IDAHOT בישראל, ולקדם את המאבק בלהט"בפוביה ואת המודעות לציון יום חשוב זה גם בישראל כחלק מתנועה גלובאלית. אנו גאים וגאות על כך שמדי שנה יותר ויותר א/נשים, פעילים ופעילות בשטח, ארגונים וגופים שונים מכירים את הבנ"ה ואת חשיבותה, מזדהים עם מטרותיה ומבקשים ליטול בה חלק.

ביותר מ-80 מדינות ברחבי העולם יחסים חד מיניים הם עדיין מחוץ לחוק. לפי החוק במדינות מסוימות, העונש יכול להיות לעתים אף מאסר עולם. בשבע מדינות יש עדיין עונש מוות הקבוע בחוק, ועשוי להיות מיושם. במדינות אחרות, בהן הומוסקסואליות אינה בלתי חוקית, עדיין קיימת אפליה ותקיפות פיזיות לעתים תכופות. עבור טרנסג'נדרים, שלעתים חשופים יותר במראה שלהם, המצב אף גרוע יותר.במדינות מסוימות ישנה התקדמות חיובית, אך גם זו שברירית ועשויה תמיד לסגת לאחור. במקומות מסוימים, המצב נעשה גרוע יותר בכל שנה.

מדי שנה ב- 17 במאי, היום הבינלאומי נגד הומופוביה, לסבופוביה, טרנספוביה וביפוביה, מזכיר לכולם שעדיין יש צורך בפעולה. יום זה מצוין ברחבי העולם באמצעות פעולות שונות (תערוכות, הקרנות, דיונים, מופעים, תוכניות טלוויזיה, רדיו וכו '), קידום אירועים ויוזמות פרטיות על ידי פעילים יחידים, ארגונים, מוסדות, ערים, וממשלות של יותר כ-100 מדינות, בכל היבשות.

ב-17 במאי, היום הבינלאומי למאבק בהומופוביה, לסבופוביה, טרנספוביה וביפוביה, אנו מבקשים:

–          מכל המנהיגים החברתיים והפוליטיים להיאבק בכל האמצעים נגד האלימות והאפליה הקשורים בנטייה מינית ובזהות מגדרית.

–          מכל האזרחים והא/נשים, להשתמש ביום הזה כדי לעודד את התקווה ואת המגוון האנושי והשונות, ללא קשר לנטייה מינית או לזהות מגדרית.

יוזמת הבנ"ה-IDAHOT קוראת לכל אחד ואחת לנקוט פעולה ולציין את היום בדרכו-ה גם בסביבה הקרובה. לכן אנו קוראים לכל אחד ואחת, מכל קהילה או בלי קהילה, לקחת חלק בציון היום הבינלאומי למאבק בלהט"בפוביה גם בישראל. אנו קוראות לכלל ארגוני קהילת הלהט"ב, לארגונים לזכויות אדם ואזרח, לארגונים פמיניסטיים וחברתיים שונים, לאקטיביסטיות, לרשויות מקומיות, לאנשי ונשות ציבור, לעיתונאים, לפובליצסטיות ולכל מי שקידום המאבק בהומופוביה וטרנספוביה, בביפוביה ובלסבופוביה חשוב להםן, לקחת חלק בציון יום זה, לקיים פעילות במסגרתו ולהעלות את הנושא לסדר היום.

 

כוחה של הבנ"ה הוא בנראות שנוצרת בזכות רשת של אירועים והתייחסויות מצד קהילות, ארגונים וא/נשים רבים בבת אחת, כמו פלאש מוב.