יום השנה השלישי לרצח בברנוער יצויין בעצרת זיכרון, במצעד הגאווה בירושלים (שגם חוגג עשור לקיומו), וכן בחנוכת מרכז הדיווח הארצי ע"ש ניר כץ, שיתמקד באיסוף מידע ובסיוע לנפגעי להט"בופוביה. אורחי הכבוד של האירועים הם הוריו של מת'יו שפרד

יום השנה השלישי לרצח בברנוער יצוין השנה במספר אירועים:
31/7 – ערב השקת מרכז הדיווח ע"ש ניר כץ, לדיווח על אירועים להט"בפובים, האירוע סגור למוזמנים בלבד.
1/8 – הכנס המקצועי השלישי בנושא אלימות ולהט"בפוביה, בין השעות 08:30-15:00, במרכז הגאה, גן מאיר, תל אביב.
2/8 – מצעד הגאווה העשירי בירושלים (הבית הפתוח)
4/8 – עצרת הזיכרון לציון שלוש שנים לרצח. לצבוע את העתיד בורוד, 20:00, גן מאיר, תל אביב.

מצעד הגאווה בירושלים

דבר הבית הפתוח לרגל מצעד הגאווה העשירי בירושלים:

בקיץ 2002, לפני עשר שנים בדיוק, צעד לראשונה מצעד הגאווה והסובלנות הירושלמי במרכזה של העיר. מההתחלה, לבש המצעד הירושלמי אופי ייחודי והצליח לשלב את אופיה הרב-גוני של העיר ואת אופיה הרב-גוני של הקהילה, ושילב בין הפן הפוליטי לבין הפן הפנים קהילתי, בהיותו מצעד ירושלמי, אך גם ארצי.

מה לא היה לנו מאז אותו המצעד ב-2002? חווינו קשיים רבים – ההגבלות מטעם העירייה והמשטרה, ההרחקה ממרכז העיר, "המצעד שלא צעד" והאלימות שהופעלה כנגד הקהילה בירושלים, והגיעה לשיאה באירוע הדקירה ב-2005. לצד זאת היו גם הצלחות אדירות: המצעד גדל ופרח וקיבל משמעות לא רק עבור הקהילה הירושלמית אלא עבור הקהילה הארצית והעולמית.

השנה, נחגוג עשר שנים למצעד הראשון בעיר. לכן, דרשנו השנה לצעוד במרכז העיר, במסלול שאיפיין את המצעד בשנותיו הראשונות. נתמקד בעשור שהיה ונשאל איפה התקדמנו ואיפה עוד נדרש להתקדם. נחגוג את הישגיה של הקהילה הירושלמית ושל הקהילה הארצית בכלל.

בשנים האחרונות בחרנו לערוך את המצעד בסמיכות ליום השנה לרצח הנוראי בבר-נוער בתל אביב – אירוע המהווה, עבור כולנו, נקודה עצובה לציון בהיסטוריה של הקהילה בארץ ומניע מרכזי להמשך הפעילות הקהילתית. גם השנה נמשיך לציין את היום הזה בכאב. בנוסף, נצעד השנה בערב ט"ו באב, נחגוג את גווניה השונים של הקהילה, את הפלורליזם שבה, ואת הכבוד והאהבה שמהווים יסוד לכל צעד קדימה שאנו לוקחים. ככה נוכיח – בשנאה אנו נלחמים דרך אהבה!

יחד, הגענו להישגים גדולים בעשור האחרון, ואנחנו רוצים במצעד השנה לתת ביטוי לעוצמתה של הקהילה ושל חברותיה וחבריה, לדעות השונות, לכשרונות החבויים (והגלויים), לרעיונות וליצירתיות שתמיד היו מנת חלקה של הקהילה הירושלמית. המצעד השנה שם את הקהילה מקדימה – בכל חלקי המצעד.

כמו תמיד, המצעד פתוח לכולם/ן – חברי/ות הקהילה ותומכים/ות, ירושלמים/ות ומצטרפים/ות מחוץ לעיר, אלו שצועדים/ות כבר עשור – ואלו שמגיעים/ות לראשונה. בואו לקחת יחד חלק בשינוי ובגאווה שהם מנת חלקה של הקהילה הירושלמית ב-2012.

הפרטים:
התכנסות בשעה 17:00 בגן העצמאות. כשעה לאחר מכן נתחיל לצעוד דרך קינג ג'ורג', כיכר פריז, וקרן היסוד, עד שנגיע לגן הפעמון, בו תערך עצרת הסיום – במתכונת קצרה משנים שעברו.

מרכז הדיווח הארצי

במרכז האירועים השנה עומדת החלטתנו לצבוע את העתיד בוורוד. לאחר אין ספור הבטחות שניתנו לנו בשנים האחרונות לטיפול בלהט"בפוביה בישראל אנו לוקחים אחריות על הקהילה שלנו ומתכבדים להשיק את מרכז הדיווח ע"ש ניר כץ, מרכז דיווח על אירועים להט"בפובים. המרכז יחל לפעול מה-1 באוגוסט ולו שתי מטרות מרכזיות:

  • לאסוף מידע ודיווחים על אירועים להט"בפובים המתרחשים במדינה, לעבד את הנתונים ולהציג בכל שנה דו"ח.
  • להיות מרכז סיוע לקהילה באמצעות צוות של עורכי דין, עו"סים, פסיכולוגים ומתנדבים אשר ילוו את המותקפים והמותקפות.

מרכז הדיווח הוקם בסיוע ארגון MANEO הגרמני, אשר פיתח שיטות עבודה לטיפול במקרי להט"בופוביה מול המשטרה והקהילה.

המרכז יושק בטקס חגיגי (למוזמנים בלבד) אשר ייערך ב-31 ביולי, ויוצג לקהל הרחב במסגרת כנס שייערך למחרת, 1 באוגוסט במרכז הגאה, בין השעות 8-16. במסגרת הכנס ייערכו פאנלים והרצאות בנושאים הבאים:

  • אלימות להט"בפובית במערכת החינוך
  • הצגת ארגון מנאו – Bastian Finke ע"י נציג הארגון, מר בסטיאן פינקה
  • להט"בופוביה בתחום הטיפול הרפואי/פסיכולוגי

אורחת הכבוד בסדרת האירועים תהיה הגברת ג'ודי שפרד, אשר בנה מת'יו שפרד, סטודנט בן 21, הוכה אנושות ע"י שני גברים ב-1998 ומת מפצעיו כעבור ימים אחדים. התקיפה שהייתה על רקע להט"בפובי, זעזע את ארה"ב. מאז פועלת שפרד למיגור הלהט"בפוביה ברחבי העולם.

התרגזת? הסכמת? יש לך מה להגיד על הכתבה? לתגובות »

תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך