אין לסיפור שלי סוף שמח
הוא הגיע לתל אביב ביום הרצח הנורא בבר-נוער. לא הוא ולא אביו ידעו עד כמה סמלי היה היום הזה כיום מעברו לעיר הגדולה מן הקיבוץ. מסע החופש שלו לבחור לחיות בגלוי עם זהותו האמיתית החל. אך אביו מצפה עד היום שישתנה ואימו עדיין בוכה בכל שיחת טלפון. מונולוג של הומו קיבוצניק
ביום שבת אחד לפני שנה, החל משעות הבוקר, הגענו שלושתנו בטנדר לתל אביב, אחי אבי ואנוכי, כדי להעביר את תכולת הדירה שלי מהקיבוץ לדירה התל אביבית. המעבר הזה דפק כמו שעון, פרקנו הכול, והרכבנו את הרהיטים מחדש.
בשעות הערב, כשנסעו ואני נשארתי לבד, החלו צפירות האמבולנסים וניידות המשטרה להרעיש את הרחובות מסביב. רק אחרי כשעה סיפר לי חבר שהיה רצח בבר-נוער, מקום המפגש לבני נוער להט"בים אשר אליו מגיעים צעירים מכל האזור ומחוצה לו. די מהר החלו להגיע גם דיווחים על הורים שלא באים לבקר את ילדיהם הפצועים בבתי החולים, עקב אי-קבלתם את ילדיהם הלהט"בים. באותו רגע חשבתי על אבא שלי ועל אח שלי, שלא יודעים כמה קרוב לבר-נוער אני גר כעת, בעיקר כי אינם יודעים שאני הומו.
אבא אומר שאני תוקע לו סכין בלב
את הדבר הזה סיפרתי להם רק לפני כמה חודשים, מה שגרם לדרמה לא קטנה. אבא שלי דרש ממני לעזוב את תל אביב, "שמכניסה לי כל מיני רעיונות לראש", אני ניסיתי להסביר שזה לא איזשהו רעיון שמישהו הכניס לי לראש, אלא משהו שמלווה אותי כבר שנים, עוד מימי התיכון, כשגרתי בקיבוץ ואפילו איתם בבית. נערכו שתי פגישות משפחתיות, שהיו רוויות כעסים, דמעות, מילים קשות ודרישות לא פשוטות כמו "להשתנות".
הכעס כלפיי היה מעל הכול על אמירתי, שאני לא יכול וגם לא רוצה להשתנות, שטוב לי כמו שאני ואיני רואה בזהות שלי, המינית או כל אחת אחרת, בעיה מהותית דיה כדי לוותר על עניינים שעושים לי טוב. למשפחה שלי, ההורים והאחים, קשה היה לקבל את העובדה שאיני רואה שום סיבה להשתנות, ובכלל לא רוצה להשתנות. אבא שלי אמר שהוא מתבייש בי, דיבר על כך שאני תוקע לו סכין בלב, ושאם לא אשתנה, אסולק מן הבית.
סיפרתי לו על גיל 17, שנה שבה בקושי רכשתי חברים חדשים בתיכון והייתי עסוק בלחשוב על דברים אחרים לגמרי. באותה העת הייתי עסוק רק בהסתרת היותי הומו מהחברים בקבוצה, מהתלמידים בתיכון, מהמשפחה. דיברתי אתו בעיקר, שאם לא אחיה כהומו, כל חיי אצטרך לחיות בשקר. באותה עת בשנות הנעורים הייתי מיואש עד שהגעתי למחשבות אובדניות, כי נדמה היה שהחיים הצפויים לי הולכים להיות קשים ומסובכים ללא נשוא. כיום איני חושב על זה יותר, למעשה אני חושב הרבה על כך שאני יודע שאני לא הולך לעשות את זה כי אני באמת נהנה מהחיים שלי. החברים הקרובים יודעים, גם אלה שפחות קרובים, וכעת גם המשפחה. אני חי בתל אביב, נהנה מהמגוון האנושי שיש לה להציע. על הדרך הספקתי להסב להורים נחת עם הצלחות שונות בקיבוץ, בתעסוקה, בתואר ראשון מוצלח וכן הלאה. אבא שלי לעומת זאת, דרש ממני לחזור לקיבוץ ולהשתנות כי חיי אינם חיים. דבריו קשים מאוד.
"לעולם לא אוכל לאהוב אותך אם אתה הומו"
עניתי לו ברגישות ובנחישות, שהוא נמצא כעת במקום שבו אני הייתי בגיל 17, וההתעסקות העיקרית היא בסוד הנורא הזה, כשזה לא כל כך נורא וגם לא ממש סוד. עתה, על הוריי להתמודד עם העובדה הזאת. אולם האמירה שהוא מתבייש בי, והדרישות ממני לנתק את הקשר עם המשפחה ולשנות את שמי, מעידות כי אינו רואה צדדים אחרים באישיותי אלא שם את הנטייה המינית שלי מעל הכול.
מילים כמו התמכרות וגמילה חזרו ועלו, כמענה על כל טיעון שמזכיר שאני בוחר בעצמי את מה שמיטיב עמי, עם האנשים החשובים לי ובקשר לדברים שבהם אני מאמין. כך כל דבר שאמרתי נפסל, שכן אני לוקה בעיוורון, בקהות חושים, מכור, חולה וכדומה.
אמרתי להם שאני מרגיש שבכך שהפכו את ה"הומואיות" שלי לחזות הכול, ולמעשה, מונעים ממני את החיים כאדם חושב, אני מרגיש כאילו גם אני הוא מי שמוטל על הרצפה בבר-נוער, לאחר שמישהו – שפשוט לא התאים לו שיש בני נוער הומואים – חיסל אותם וגאל את העולם מעונשם. הוא התעלם מרעיונות חשובים, כמו שיוויון ערך האדם, צדק, כבוד האדם וחירותו; חמוש ברעיונותיו שלו, חשוכים ככל שיהיו, נכנס וביטל את קיומם כאנשים בוחרים. למעשה הוא כפה עליהם את השקפתו. והנה אבא שלי מבטל את יכולתי לבחור, ובוחר בשבילי תוך ביטול החיים שלי.
בחרתי ללכת, לתת לזמן לעשות את שלו. אבא שלי סיים את השיחה בדרישה ממני לשנות את שמי הפרטי ואת שם המשפחה שלי, כי לא ככה הוא גידל את בנו שכעת מבייש את המשפחה. אימא שלי אמרה בדמעות, כי לעולם לא תוכל לאהוב אותי אם אני הומו וביקשה ממני: "אולי פעם אחת תבחר באושר שלי על פני האושר שלך?" יצאתי מהקיבוץ לכביש הראשי, תפסתי טרמפים עד שהגעתי למקום שבו יכולתי לעלות על מונית שירות לתל אביב, העיר שמעולם לא הרגישה לי יותר כבית. ככל שהתקרבתי למגדליה חשתי חי יותר ומתוסכל פחות.
התסכול עלה מתחושת הסכין בגב – לא על ההורים שאינם מקבלים אותי, אלא על המקום הנפלא שבו גדלתי, שהוציא אותי כמו שאני – פלורליסט, אוהב אדם, רגיש וגם הומו – שכעת לא מקבל אותי כמו שאני. מאז ומתמיד הקיבוץ היה לבית, משפחה גדולה במיוחד שבה, מעבר למשפחה המצומצמת, יש עוד דמויות אהובות יותר ואהודות פחות – השכנה, הנהג, הכובסת, האקונום וכדומה. אולי זו הסיבה שבגללה לא העזתי לצאת מהארון קודם לכן מול המשפחה המצומצמת שלי, כמו גם בפני "המשפחה המורחבת" אשר נקראת קיבוץ. וכך, במשך שנים בחרתי לא לספר לבחורים שאיתם אני יוצא מאין אני במקור, ורק לאחר שראיתי שהם רציניים ומכבדים את בקשותיי, הייתי מספר להם שאני במקור מהקיבוץ שלי.
וכמו שהמקום הכי אהוב עליי הפך במשך השנים לפחד הכי גדול שלי, באותו הערב, שבו שוחחתי עם הוריי הבנתי שלעולם לא אוכל לחיות כפי שאני רוצה כי המקום הזה מסתכל על גבי שונה ממה שהייתי רוצה וממה שאני.
לראשונה לא הרגשתי עוד צורך לפחד
יחד עם זה חשתי לאחר השיחה עם הוריי חי יותר מתמיד, התמודדתי עם הפחד הכי גדול שלי, עם הקיבוץ. התחושה הייתה דומה לשחיות הליליות שהיינו עושים בבריכה, כשהמים היו קרים למדי, ולא הייתה ברירה חוץ מאשר לקפוץ בבת אחת פנימה. חשבתי על החברים שלי שהיו איתי שם בערבים האלה, כל אחד בשונותו: זה שאצל הפסיכולוג, וזה שהתנפח מרוב תרופות למחלה שלו, זה השמן וזה הגבוה וזה הנמוך, החנון והמופרע. כיום כולם מתקבלים כמו שהם, ואני שהייתי ילד "רגיל" מאז ומתמיד לא מתקבל כעת בשל היותי הומו… וכך התחושות נעו בין פרץ של חיוניות להררים של תסכול.
כששבתי לתל אביב, צעדתי לי בשדרות רוטשילד, מותש מהשיחה וחש שסולקתי מביתי, ניגש אליי בחור שביקש ממני סיגריה. לא היה לי כל ספק שהוא מתחיל איתי, לאחר הסיגריה הוא שאל לשמי ופרטים אחרים, וכשהגיע ל"מאיפה אתה" ציינתי בתשובה, לראשונה בחיי, את שם הקיבוץ שלי. על בירה וסיגריה, בסנדלי שורש ובחולצה גזורה, סיפרתי לו את כל מה שעבר עליי באותו יום ובשנים שקדמו לו. לראשונה לא הרגשתי עוד צורך לפחד. להפך. הייתי גאה על כל התבונה והרגישות שספגתי מהמקום שהוא הבית שלי, ולמעשה, את מה שאני רכשתי שם, הוריי לא השכילו לרכוש. בסמוך לבר-נוער, שם ירה רוצח נאלח באנשים שונים ממנו, סיפרתי לו גם על היכולת להכיל את השוני, על האהבה שיש לי לבני אדם, שספגתי שם, במקום שעד זה הערב היה הבית שלי.
אין לסיפור שלי סוף שמח. ההורים שלי עדיין לא ממש מדברים איתי, פרט לשיחת טלפון שבועית מאמי, שתמיד בוכה בכל שיחת טלפון כזו. אני מאוד מאוכזב מהמשפחה שלי, שלא השכילה להפנים את ההומניות שרעיון הקיבוץ ניסה להנהיג. אין להבין מכך שהסוף הוא עצוב, כי אני מאושר בדרך שבה בחרתי, וחי את חיי בחיוך רחב, במחיצת חברים טובים ועוד בחור אחד שפגשתי באותו ערב על השדרה.
אולי, הייתי אומר, שלסיפור שלי פשוט עדיין אין סוף. ולו רק משום שמי שיחרוץ את גורלו של אחר הוא עצמו שקול לרוצח בבר-נוער. אולי הוריי צריכים זמן להתמודד עם הדברים, ממש כמו שאני הייתי צריך את כל השנים הללו, עד שאזרתי אומץ לספר להם. וברגע שירגישו שהם רוצים להתקרב חזרה, אתן להם את כל האמפטיה, כי אני לא מוחק אנשים בגלל הבחירות שעשו בחייהם.
ומה אתכם?
כדי לא לפגוע באף אחת מהנפשות הפועלות, בחרתי שלא להזדהות. עמכם הסליחה.
* פורסם לראשונה בדף הירוק.
ב-17 במאי יצוין בארץ ובעולם היום הבינ"ל נגד הומופוביה וטרנספוביה !
אירועי הבנ"ה / IDAHO יעמדו השנה בסימן מאבק בהומופוביה וטרנספוביה במערכת החינוך ודרך החינוך.
>> עזרים שונים לפעילות - באנרים ייחודיים של הבנ"ה להטמעה באתרכם, פוסטר הבנ"ה גדול להדפסה, מערך שיעור בנושא הומופוביה ועוד.
>> רעיונות והצעות לפעילויות הבנ"ה
>> לוח אירועי הבנ"ה 2012 בישראל
>> הצטרפו אלינו בפייסבוק
>> הירשמו לרשימת התפוצה
תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך
מבזקים
26.02.13 בכירים במפלגה הרפובליקאית משנים עמדתם לגבי נישואים חד מיניים
26.02.13 הספורטאי הבכיר הראשון בארץ שיצא מהארון
25.02.13 מהומת אלוהים במנהטן: מלכת דראג נגד הכנסייה
14.02.13 אשרת שהייה זמנית לעובדת זרה מהפיליפינים המתגוררת עם בת זוג ישראלית
14.02.13 "עיריית ת"א צריכה לחזק ערכי משפחה ותורה ולא מסרים של תועבה"
מרגש מאוד. תהיה חזק ותנסה להקיף את עצמך בחברים שיהפכו למשפחה שלך.
המלצה לתגובה:
0
0
לאבא כזה, הומופוב נתעב וצר אופקים נאלח ומחריד, כפי שתואר, יש לתת בעיטה אחת בתחת בכל העוצמה, למחוק אותו מהתודעה לחלוטין, ולהתעלם מקיומו כליל, כאילו לא היה קיים מעולם!
זה דורש, כמובן, נחישות ועוז-רוח ומובטחני שאפשר לגייסה.
מי, לכל הרוחות והשדים, צריך לשמור קשר עם הורה, חסר צלם אנוש והבנה בסיסית,אלמנטרית, כזה?
המלצה לתגובה:
0
0
קודם כל – מבינה את הקושי, מול המשפחה הקטנה והגדולה.
ורק שתדע – יש לא מעט סיפורים עם סוף טוב גם בקיבוצים.
ועוד המלצה – בתהל"ה יש שתי קבוצות שהמפגשים שלהם נערכים בקיבוצים (מעברות והזורע), שווה לבדוק.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3650943,00.html
המלצה לתגובה:
0
0
הסיפור שלי לא הלך באותו הדרך למרות שזה מה שחשבתי שיקרה, הייתי בטוח שהולכת לפרוץ איזה מלחמה קטנה ביני לבין ההורים אני שמח שזה לא מה שקרה.
גם אני מגיע מקיבוץ, אני בטוח שכבר יש לא מעט שמועות אבל אני סיפרתי לכמה אנשים בודדים.
אני שמח שבסופו של דבר מצאת את המקום שבו אתה מקגיש בנוח עם עצמך ויש לך אנשים טובים מסביב.
המלצה לתגובה:
0
0
לא "מלחמה קטנה" ולא מלחמת עולם!
לאותו אב-הומופוב נתעב ונאלח שטען שהידיעה שבנו הוא הומו "היא כנעיצת סכין בליבו" הייתי מציע לבן להציע לאב להחזיק את הסכין ולסובב אותה בליבו של האב עד שזה יתפגר!
מדוע, לכל הרוחות והשדים צריך לשמור קשר עם הורה שתלטן והומופוב נתעב, החי בימי הביניים החשוכים-האפלים, שימשיך למרר את חייו כל עוד הוא חי?
המלצה לתגובה:
0
0
כי משפחה לא בוחרים, וכיבוד אב ואם זוהי מצווה מהתורה.
שנית, צריך לזכור שההורה עצמו עובר תהליך של הכחשה וכניסה לארון ברגע בו הבן/בת יוצאים מהארון, כך שבמקום לבקש ממנו להתפגר, כדאי לשלוח אותו למשל לקבוצות תמיכה להורים, כמו אלה של תהילה למשל.
המלצה לתגובה:
0
0
http://forums.nana10.co.il/Message/MessageFullUTF8.asp?pid=48&MsgID=13331138
המלצה לתגובה:
0
0
תגובה לרועי:
משפחה לא בוחרים? ועוד איך בוחרים! לפחות בוחרים בבגרותנו להיתנתק כליל מהורה שתלטן, הומופוב נתעב, בעל דעות קדומות ופרימיטיביות השייכות לימי הביניים האפלים והקודרים שאבד עליהם הכלח!
כיבוד אב ואם "מיצווה בתורה" – אם כיבוד אב הומופוב כזה הוא מיצווה – אזי בתחת שלי כל התורה כולה וכל הדת החשוכה לה ללכת לעזאזל ולכל הרוחת והשדים! [הרי "המאמינים" מאמינים גם בשטן ובשדים בנוסף לאמונתם התפלה ב"אלוהים" – מה זה ומי זה?
די לכפייה הדתית-חרדית הנתעבת!
הפרדת הדת מהדינה לאלתר – צו השעה!!!!!!
המלצה לתגובה:
0
0
אין ספק שהדת היא המצאת אדם בזויה שמחרחרת ריב ומלחמה יום יום ומזהמת את חיינו. לצערי איננו עושים דיי למגר את הבל ההבלים הזה., נהפוך הוא, נראה שהשימוש בסמים הללו מתרחב והולך.
הורים שאינם מכבדים את חיי ילדיהם ולא עושים מאמץ להבין את הנושא, ילדיהם לא צריכים לפגוע בהם אך בהחלט צריכים לשמור מרחק מההורים למען איכות חייהם.
המלצה לתגובה:
0
0
לכותב המאמר:
בהיותי בן קיבוץ שעזב מזמן וחיכה עד גיל 30 לצאת מהארון, ליבי איתך. ברור שהוריך קיבלו "מכה" וכעת הם עדיין מתמודדים איתה. ההתחבטויות, הפחדים והשאלות שליוו אותך בהתבגרותך תוקפים עכשיו אותם. עכשיו הם בארון, ועלינו לעזור להם לצאת ממנו.
מאוד כאב לי לקרוא את דברי אמך "אולי פעם אחת תבחר באושר שלי על פני האושר שלך?". מה שהחזיק אותי בשנות הסוד והפחד היה המסר שקיבלתי תמיד מהורי, שלא חשוב מה אבחר, העיקר שאהיה מאושר. מסתבר שלא כל ההורים כאלו, וחבל, אך לא הייתי קופץ למסקנות הנמהרות ולהמלצות חסרות האחריות של ניצן אביב כאן.
על אף תגובת ההורים הקשה, אני סבור שאתה יכול למצוא אנשים אחרים מהקיבוץ שדווקא יכולים לקבל אותך כפי שאתה, ואולי אף לעזור ליישר את ההדורים. זה יכול להיות חברים של הוריך, בני כיתה או הוריהם, או כל אדם אחר שתרגיש מספיק קרוב אליו. מישהו שיוכל אולי לשוחח איתם ולשכנע אותם לדבר עם תהל"ה. בכל מקרה, חשוב שתצא מהארון מול כמה שיותר אנשים שמכירים אותך, כדי שתקבל את התמיכה והכוח להתמודד עם הקשיים שעוד צפויים לך.
ואולי כדאי לך להתיעץ בעצמך עם תהל"ה – אולי מישהו מהם יוכל ליזום שיחה עם הוריך?
חזק ואמץ!
המלצה לתגובה:
0
0
יישר-כח וכל הכבוד לאמנון על תגובתו הנכוחה.
אכן, הדת [כל דת] היא בזויה ונתעבת, בעצם הנסיונות הבלתי פוסקים של מסיונריה וחסידיה המאמינים השוטים, להשליטה ולקבעה בכל דרך, ולו הפסולה והנתעבת ביותר, על כל מהלך חיינו בעולמנו הרעוע והבלתי יציב, דבר המקנה ל"כוהני הדת", המשיחיים, ההזויים והסהרוריים, המעורערים בנפשם – כוח ועוצמה שלטונית שלא תתואר, על נפשם ומהלך חיי היומיום של הנטרפים בציפורני טלפי ומלתעות הדת החשוכה, הנתעבת, הנאלחת והמצחינה!
המלצה לתגובה:
0
0
הי
מאד מאד מזדהה איתך. שמעתי את אותם דברים מהורי ואף גרועים הרבה יותר (סוטה, דפוקה, הורסת את הבית, את המשפחה, החיים של כולנו, לא שייכת יותר למשפחה ועוד ועוד)
התנתקתי מהמשפחה אך שמרתי על קשר רופף לאורך הזמן
והיום, אחרי 4 שנים, בהן אני וזוגתי גרות ביחד, אני ילדתי את הבת שלנו לפני חצי שנה – הדברים נראים אחרת לגמרי. המשפחה שלי מקבלת אותנו, מארחת אותנו בחום ואהבה – ממש אוטופיה.
ידידי היקר, אתה צריך המון סבלנות ואורך רוח ובעיקר הרבה חמלה בליבך – תבין שהם עוברים תהליך קשה ושייקח להם זמן. אתה לא חייב לסלוח או לשכוח את הדברים שנאמרו לך, אתה בטוח כואב וכועס נורא, אבל תשאיר מקום קטן בלב לתקוה שיהיה שינוי ותנסה להשאר בסוג של קשר כדי שאולי יבוא יום והם יתפכחו. גם אם הקשר הזה אומר לשמוע את אמא שלך בוכה פעם בשבוע.
שיהיה המון בהצלחה, חיבוק גדול
אורית
המלצה לתגובה:
0
0
השאלה המעניינת היא האם הוא צריך לחיות עם בן זוג , להתחתן איתו ולהביא ילד לעולם כדי שההורים ושאר המשפחה יתחילו לקבל אותו.
האם נישואין והבאת ילד היא הדרך היחידה לקבלה ע"י משפחה שלפני כן בעטה?
אני לא אומר שזה המקרה שלך כמובן, אבל זאת נקודה מעוררת מחשבה…
המלצה לתגובה:
0
0
תודה אורית על תגובתך ומאחל גם לך ולבת זוגתך הרבה הצלחה בגידול בתכן וחיבוק גדול לשתיכן.
כפי כבר כתבתי בתגובותי הקודמות – אין בליבי שמץ של חמלה להורים בעלי דעות קדומות השייכות לימי-הביניים החשוכים ושאינם קשובים לצאצאיהן/ם שהן/ם אנשות/ים בוגרות/ים לחשוב ולנהוג כראות עיניהן/ם ועפ"י אורח-החיים שבחרו, ללא כפייה מכל סוג שהוא ועל כך שהם חייבים להכיר בעצמאותן/ם בחייהן/ם הבוגרים.
ושוב חיבוק גדול לשלושתכן.
המלצה לתגובה:
0
0
עופר, ילד לא מביאים לעולם כדי שהמשפחה המורחבת תקבל את בן הזוג. עושים ילד עם בן הזוג כי רוצים לגדל ילדים יחד ולתת להם את המיטב.
באשר למשפחה המורחבת הבעייתית זה מאוד פשוט, צריך לדעת להתנתק מהרעל הזה ולתת להם להתבוסס ברוע של עצמם. כשמביאים ילדים לעולם זה עוד שלב בניתוק הסופי מההורים. מאותו רגע המחויבות המוחלטת היא לבן הזוג ולילדים ולאושר התא המשפחתי. כל הרעש שמסביב לא רלבנטי עוד. וזה המטען שגם רוצים להעביר לילדים, שהם מקבלים אהבה, חופש, שויון, ערכים אוניברסלים וכו'.
המלצה לתגובה:
0
0
לאמנון:
מסכים עקרונית עם תגובתך.
יחסים להט"בים חייבים להיות חלק בלתי נפרד מחוק כבוד האדם וחירותו!
כל אדם, בכלל זה, הורה/ים, שאינו/ם מכבד/ים את כבודו וחירותו של צאצאם הבוגר לחיות את חייו כרצונה/ו – אין לשמור עמו/ם קשר ויש להינתק ממנו/מהם כל עוד לא יחזרו בהם מדעתם הקדומה, הלהט"ב-פובית הנתעבת.
המלצה לתגובה:
0
0